Wallpaper* likes Paddington House

Wallpaper* Design Awards 2012

Als het mooi is, staat het in Wallpaper*. Wallpaper* (met asterisk!) is een gerenommeerd tijdschrift over design, interieur, architectuur, reizen, mode, entertainment, media en kunst. Wallpaper* reikt elk jaar prestigieuze Awards uit. Paddington House, een realisatie van architectenstudio ‘Anthony Gill Architecten’ behoorde tot de genomineerde projecten in de categorie Best New Private House. Deze vooraan gesloten woning is verrassend transparant en open. Verken ze mee met ons!


De Canadese journalist Tyler Brûle en de Oostenrijkse journalist Alexander Geringer lanceerden het lifestylemagazine in 1996. Wallpaper* bereikte snel een ‘sterrenstatus’ en werd een begrip in de wereld van design en verfijning. Dé referentie voor architectuur, design en lifestye die ‘hotter’ dan hot is. Vooral de unieke vormgeving, de keuze voor kwalitatief papier en de ‘gewallpaperde’ stijlopmaak van de advertenties is daarbij opvallend.

Acht jaar na het ontstaan van het magazine ging de website van Wallpaper in de lucht. Via wallpaper.com genieten 504.000 unieke gebruikers van de artikels, reportages, nieuwsitems en blogs rond al wat mooi is.
Ook altijd op zoek naar het heetste nieuws over design, interieur, kunst, architectuur, mode, reizen, en technologie?
Doe dan net zoals wij: geregeld even naar wallpaper.com surfen!

Wallpaper* Design Award: enkel voor The Best of the Best

Wallpaper* heeft een Awardsprogramma. De redactie reikt elk jaar prestigieuze awards uit in meer dan 60 categorieën. Wallpaper* selecteert onder andere de nieuwste en meest in het oog springende designobjecten, interessante architectuurprojecten en inspirerende hotels. Wie een Wallpaper* Award wint, mag zich rekenen tot The Best of the Best in de wereld van design, kunst, architectuur en mode. Voor een ontwerper staat een Wallpaper* Award gelijk aan het winnen van een Oscar of een Nobelprijs. Onze eigenste Walter Van Beirendonck behoorde dit jaar trouwens ook tot de genomineerden in de categorie Fashion.

Maar we zetten hier Paddington House in de kijker.

Padddington House: een architecturale parel in de Australische zon

Deze woning in Australië werd genomineerd voor de Award Best New Private House 2012. Het geslaagde totaalrenovatieproject is daarmee een pluim op de hoed van architectenstudio ‘Anthony Gill Architecten’. Dit project maakt van twee bestaande woningen in een beschermd gebied een open en moderne eengezinswoning rond een centrale vide. De inrichting van Paddington House straalt rust uit. Daarvoor werd bewust gekozen voor een beperkt palet aan lichte materialen.

Ga met ons mee in het Paddington House

Natuurlijk licht tot diep in de woning

De aan de achterzijde open en transparante woning -vooraan is ze erg gesloten- is opgebouwd rond een centrale vide. Hierdoor komt er natuurlijk licht tot diep in de woning. De massieve, witgeschilderde buitenmuren creëren een informeel tijdloos karakter aan de buitenkant. Binnenin is er gekozen voor enkele sterke objecten en uitgelezen meubilair.

Speels, strak en basic warm

De mobile-lichtarmatuur in de vide zorgt voor een sterk verticaal accent. Dit speelse object staat in sterk contrast tot de strakke volumes, wat de compositie alleen maar versterkt. Aan tafel staan de prachtige Y-chairs van H. Wegner die voor een basic warme feeling zorgen. Vooral ook het vele hout verwerkt in de wanden en kasten zorgt dat het geheel warmte en elegantie uitstraalt. En kijk eens naar die bloedrood betegelde badkamer! Ten slotte heb je van op het dakterras een prachtig uitzicht. Languit zittend in AA-butterfly-chairs -een tijdloos en haast mythisch ontwerp uit 1930- geniet je van de Australische zon.

Wallpaper vind je in de gespecialiseerde kranten- en tijdschriftenzaken.

Ga naar Wallpaper Magazine

Plaats een reactie